Een knuffel voor de baby in bed. Doen of niet?
/
/
Een knuffel voor de baby in bed. Doen of niet?

Een knuffel voor de baby in bed. Doen of niet?

Een knuffel bij je baby in bed kan erg schattig wezen. Maar je denkt nu vast bij jezelf is dat eigenlijk wel veilig? Vanaf wanneer kan je kindje een knuffel in bed? Wel of geen knuffel in bed leggen?

Veilig slapen

Onder de knuffels vallen ook knuffeldoekjes en andere voorwerpen die ervoor zorgen dat je baby troost en veiligheid zal bieden. Dat wordt ook wel een veilige haven genoemd. Een knuffel wordt eigenlijk als een emotionele representatie van de ouder gezien. Bij de kinderlijke ontwikkeling zal een knuffel voor meer autonomie zorgen. Hierdoor kan het kindje van de ouder steeds iets meer loskomen. Een knuffel wordt gezien als speelgoed voor babys.

Een knuffel bij je baby in bed

Het is eigenlijk vrij logisch en daarnaast ook erg fijn voor je baby om een knuffel te kunnen gebruiken. Hierdoor ben je als ouder zijnde vaak geneigd om vanaf de geboorte een knuffel voor je baby te halen en die in het bedje te leggen. Toch is dat niet altijd handig om te doen. Maar daarentegen wordt een knuffel wel als speelgoed voor babys gezien.

Waarom is het niet handig?

Het is van belang dat baby’s niet zoveel knuffels in het bedje hebben liggen. Dit kan namelijk verstikkingsgevaar veroorzaken. Hierbij is de kans op wiegendood groot. Een leeg bedje wordt daarom ook geadviseerd. Dit geldt tot een leeftijd van twaalf maand. Toch wordt er soms ook geadviseerd om geen knuffels in het bedje te leggen tot zeven maand. Het is alleen wel van belang dat je baby zijn hoofdje zelfstandig kan optillen maar ook dat die kan omdraaien. Zodra je kindje dat kan is een knuffel in bed veilig. Bij het kopen van een knuffel moet je nog wel op enkele dingen letten zoals kleine onderdelen en of er draadjes aan zitten die los gebeten kunnen worden.

Welke knuffels mogen er?

Knuffels worden als speelgoed voor babys gezien. Om erachter te komen van welke knuffel je kindje nou het meest enthousiast en rustigst van wordt, is het handig om een aantal ervan in huis te halen. Haal wel een zachte knuffel. Als je merkt dat je kindje zich aan de knuffel gaat hechten is dat een goed teken. Het kan helpen door rustig te blijven als de ouders er even niet zijn. Koop van de knuffel waar je kindje gek op is wel meerdere exemplaren van. Een knuffel zal namelijk snel slijten door het vele gebruik. Was regelmatig de knuffel.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.