Wat koop je het beste voor een baby van 1 jaar?
/
/
Wat koop je het beste voor een baby van 1 jaar?

Wat koop je het beste voor een baby van 1 jaar?

Als een kindje de leeftijd van een jaar behaald dan gaat het vaak een andere levensfase in. Ze gaan dingen leren waaronder lopen, behendigheid, de fijne motoriek en de hand-oog-coördinatie. Kortom, ze gaan op ontdekking vanaf die leeftijd.

De top vijf babyspeelgoed 1 jaar

Wil je babyspeelgoed 1 jaar kopen dan is het fijn te weten waar je naar zou kunnen kijken. Daarom deze top vier:

Duwstok/ trekdier/ loopwagen

Je kindje begint nu met leren lopen en dan kan een loopwagen, duw stok of trekdier een goede stimulans zijn. In de loopwagen kunnen ze speelgoed vervoeren, dat is een extra stimulans. Wanneer het een duw stok of trekdier heeft dan willen ze sneller wandelen en dat stimuleert het evenwicht en de coördinatie.

Een vormensorteerder

De vormensorteerder is voor een kindje heel leerzaam. Het is een leuk babyspeelgoed 1 jaar. Ze moeten het blokje met een bepaalde vorm in het juiste vakje stoppen. Zo leert het kind bepaalde vormen maar ieder blokje heeft ook een eigen kleur. Juist door de vormensorteerder leert het kindje probleemoplossend denken en krijgt het ruimtelijk inzicht.

Muziek, wat ieder kind leuk vindt

Muziek, de match van ieder kind. Wanneer je een leuk liedje op zet begint ieder kind te heupwiegen. Nu vinden kinderen muziek maken heel erg leuk, helemaal als ze dat zelf doen. Er is veel babyspeelgoed 1 jaar of muziekinstrumenten die geluid maken. Zo heb je instrumenten die een snaar hebben, een trommelvel of batterijen in een instrument waar ze dan op een knopje kunnen drukken. Wanneer ze echte muziekinstrumenten hebben is dit ook heel erg leerrijk en het geluid is aangenaam.

Inlegpuzzel met grote stukken

Veel mensen denken dat een inlegpuzzel met grote stukken niet het geschikte babyspeelgoed 1 jaar is. Maar dat is echt niet zo, want ze zijn er zeker wel voor een kindje dat een jaar wordt. Met deze puzzels leren ze spelenderwijs problemen oplossen en trainen ze ook de fijne motoriek. Het is wel heel erg goed om in de gaten te houden dat de stukken groot genoeg zijn maar ook dat het eenvoudig te hanteren is voor de kleine handjes van het kind. Puzzelen is natuurlijk heel erg leuk maar het leert op een speelse wijze ook nog eens heel erg veel. Het leert de cognitieve vaardigheden, de hand en oogcoördinatie wordt getraind en het is ook nog eens sociaal.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.