Hoe weet je of iets CE gekeurd is?
/
/
Hoe weet je of iets CE gekeurd is?

Hoe weet je of iets CE gekeurd is?

De CE-certificering is een merkteken dat aangeeft of een product is beoordeeld en voldoet aan de minimumeisen van de relevante Europese wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en milieubescherming. 

Een keurmerk voor een vele soorten artikelen

Het is niet specifiek voor speelgoed voor babys, maar voor een breed scala aan producten. Om te bepalen of speelgoed CE-gecertificeerd is, moet je eerst op zoek gaan naar het CE-merkteken op het product of de verpakking. Het CE-merkteken is een rond symbool dat bestaat uit de letters “CE” in het midden, omgeven door een ronde rand. Het gaat meestal vergezeld van de naam en het adres van de fabrikant of importeur.

Geen CE-keuring? Geen speelgoed voor babys!

Als het speelgoed geen CE-markering heeft, voldoet het mogelijk niet aan de Europese veiligheidsnormen, en moet je overwegen het niet te kopen. Het is echter goed om op te merken dat niet al het speelgoed het CE-keurmerk hoeft te hebben. Sommige soorten speelgoed zijn vrijgesteld van bepaalde eisen, zoals speelgoed dat ontworpen is voor kinderen ouder dan 14 jaar of speelgoed dat helemaal niet bedoeld is voor gebruik door kinderen.

Andere tekenen voor veiligheidsnormen

Naast het zoeken naar de CE-markering kun je ook de etikettering en verpakking van het speelgoed controleren op andere informatie die kan wijzen op naleving van de Europese veiligheidsnormen. Dit kan de naam en het adres van de fabrikant of importeur zijn, een verwijzing naar de betreffende Europese richtlijn of norm, en eventuele aanvullende veiligheidswaarschuwingen of instructies.

Let op of het speelgoed voor babys ontwikkeld is

Het is ook belangrijk om de bij het speelgoed geleverde leeftijdsaanbevelingen en veiligheidsinstructies zorgvuldig te lezen en op te volgen. Deze kunnen je helpen bepalen of het speelgoed geschikt is voor de leeftijd en ontwikkeling van je baby of kind en hoe je het veilig kunt gebruiken.

Kijk naar certificatie en gebruik je verstand!

In het algemeen is het altijd een goed idee om speelgoed te kiezen dat leeftijdsgeschikt is, goed in elkaar steekt en getest is op veiligheid. Dit kan ertoe bijdragen dat je kind een veilige en plezierige speelervaring heeft. CE-certificering is één manier om te bepalen of speelgoed aan bepaalde minimale veiligheidseisen voldoet, maar het is geen garantie voor veiligheid. Het is altijd belangrijk om je eigen oordeel en gezond verstand te gebruiken bij het kiezen van speelgoed voor babys.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.