Moet babyspeelgoed duur zijn?
/
/
Moet babyspeelgoed duur zijn?

Moet babyspeelgoed duur zijn?

Het is een hele omschakeling voor je baby, als hij of zij ter wereld komt, na 9 maanden veilig in je warme buik te hebben gezeten. De koude buitenwereld is nog vrij onbekend en alles wat je baby zal ervaren is nieuw. Met het juiste speelgoed kun je hem stap voor stap een beetje vertrouwd te raken met alles wat er om hem of haar heen gebeurd, maar is de prijs van dat speelgoed eigenlijk ook van belang?

Kwaliteit kost meestal geld

Zoals dat met alles het geval is, geld dat ook voor babyspeelgoed kwaliteit kost meestal geld, en dat is op zich prima. Het is niet per definitie zo dat duurder babyspeelgoed ook meteen het beste is. Babyspeelgoed selecteer je het beste passend bij de leeftijd en op veiligheid. Als deze beider optie in orde zijn dan is de prijs van minder belang.

Babyspeelgoed in de eerste levensmaand van je baby

In de eerste maand dat je baby ter wereld is zijn pappa en mamma het allerbelangrijkste. Je baby kan dan nog geen dingen vastpakken, waar hij wel van houdt is naar dingen kijken en luisteren, en natuurlijk met pappa en mamma knuffelen. Beperk het speelgoed van je baby in de eerste maand dus hooguit tot speelgoed waar naar gekeken of naar geluisterd kan worden.

Babyspeelgoed in de tweede levensmaand van je baby

In de tweede maand van het leven van je baby leert je baby met meer aandacht naar dingen kijken en luisteren. Hij of zij gaat zelf geluidjes maken en het eerste lachje vindt ook plaats in deze maand. Het wordt nu wat makkelijker uit te vinden welk babyspeelgoed goed bij je baby past. Het gaat nog steeds wel om speelgoed waar naar gekeken of geluisterd kan worden. 

Babyspeelgoed in de derde levensmaand van je baby

In de derde levensmaand begint je baby kleuren te zien. Het begint nu wat belangrijker te worden dat babyspeelgoed van betere kwaliteit is omdat je baby inmiddels zelf kan pakken en kan aanraken. De prijs is nog steeds niet het belangrijkste, veiligheid des te meer. Je wil immers niet dat je baby die net goed op weg begint te raken met ontdekken kleine onderdeeltjes te pakken krijgt met alle gevolgen van dien. 

Al met al best een zoektocht

Het juiste speelgoed voor de juiste leeftijd met een goede prijs-kwaliteit verhouding kan dus best een zoektocht zijn. Gelukkig staan er altijd deskundigen klaar voor advies, en is er online ook voldoende te vinden.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.