Vanaf hoeveel maanden koop je het eerste speelgoed voor jouw baby?
/
/
Vanaf hoeveel maanden koop je het eerste speelgoed voor jouw baby?

Vanaf hoeveel maanden koop je het eerste speelgoed voor jouw baby?

Daar is hij dan! Na 9 maanden veilig in je buik gezeten te hebben is je baby ter wereld gekomen. Alles is nieuw en er is veel te leren in deze grote buitenwereld. Door het juiste babyspeelgoed kun je hem hier een beetje mee helpen. Maar vanaf hoeveel maanden kun je speelgoed kopen voor je baby?

De eerste maand

In de eerste paar maanden kan de baby nog geen dingen vastpakken en wilt het vooral knuffelen en naar dingen kijken. De indrukken die hij van jullie als ouders krijgt zijn veel belangrijker. Door het knuffelen en kijken verbetert de band die hij met jou heeft en begint hij kijk- en luister vaardigheden te ontwikkelen. Dit stimuleert ook weer zijn stemgeluid ontwikkeling. 

Speelgoed met een plastic spiegeltje erop is nu leuk speelgoed. Hij begint namelijk gezicht te herkennen. Naast jullie gezichten wil hij ook zijn eigen gezicht gaan ontdekken. 

Wanneer hij 2 maanden is

Wanneer je baby 2 maanden is, zal hij kleuren gaan onderscheiden! Knisperboekjes met felle kleuren of met verschillende stoffen die hij kan voelen is zeker leuk. Ook begint hij zich bewust te worden van zijn handen. Hij zwaait ermee, stopt ze in z’n mond en probeert naar speelgoed te reiken. Als je speelgoed kopen gaat, dan is een babygym iets wat niet mag ontbreken. Hier kan de baby dit allemaal goed oefenen. 

Ook een rammelaar zal de baby interessant vinden worden. Zo gaat hij verbanden leren te begrijpen dat wanneer hij dat pakt en het beweegt, het dan geluid gaat maken. Zo stimuleer je de motorische vaardigheden al, zodat hij straks echt dingen goed vast kan gaan pakken. Je kindje zal ook veel ontdekken met zijn mond. Een bijtring die ook nog rammelt is ideaal speelgoed nu! 

Na 3 maanden

Na 3 maanden zal je kindje zijn voetjes en beentjes ook ontdekken. Hij schopt en trappelt lekker in het rond en zal ook tegen alles om hem heen aan schoppen. Speelgoed kopen voor in de box is een goed plan. Zo kun je bijvoorbeeld een trappel piano aan de zijkant bevestigen. Dit is een soort kussen wat geluidjes maakt wanneer je kindje er tegenaan schopt. 

Zo kan hij lekker schoppen en trappelen en leert hij wederom weer verbanden te begrijpen. Wanneer hij er tegenaan schopt zal hij een geluidje of muziekje horen. Hij zal op den duur de link gaan leggen met wat hij doet. Zo leert hij spelenderwijs elke keer weer wat nieuws!

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.