Waar moet babyspeelgoed aan voldoen?
/
/
Waar moet babyspeelgoed aan voldoen?

Waar moet babyspeelgoed aan voldoen?

Voor je baby wil je natuurlijk het allerbeste. Je wil dat hij stap voor stap aan de wereld went, maar je wil er wel alles aan doen om die stappen op de juiste manier te zetten. Babys leren spelenderwijs wanneer ze het juiste speelgoed op het juiste manier aangeboden krijgen. Speelgoed voor babys is er in allerlei soorten en maten, in allerlei kwaliteitsniveaus en voor iedere leeftijd. Wat zijn nu eigenlijk de eisen voor speelgoed?

Eigen onderzoek

Ook al voldoet babyspeelgoed aan alle vantevoren opgestelde eisen, het blijft te allen tijde van belang om zelf te blijven controleren wat je je baby geeft. Controleer het speelgoed op loszittende onderdelen, scherpe randen en op plekken waar je baby eventueel met zijn of haar vingertjes vast kan komen zitten. Goed speelgoed voor babys heeft nagedacht over deze drie dingen, maar je weet maar nooit.

Leeftijdsadvies, ook altijd belangrijk

Babyspeelgoed hoort ook een leeftijdsadvies te bevatten. Probeer babyspeelgoed aan te schaffen en aan te bieden wat past bij de leeftijd van je baby. Meestal is dat speelgoed dan afgestemd op de fase waarin je baby zich bevind en is het voor je baby mogelijk om iets te leren van het aangeboden speelgoed, hoe klein dan ook.

Keurmerken

Speelgoedvoor babys hoort normaal gesproken voorzien te zijn van een CE keurmerk. Een CE keurmerk wil in principe zeggen dat het voldoet aan alle europese veiligheidseisen. De controle op dit keurmerk is echter slecht, dus een keurmerk wil zeker niet per definitie zeggen dat het speelgoed ook daadwerkelijk veilig is. Andere keurmerken die wil gecontroleerd worden zijn het Duitse GS keurmerk, het TUV-Rheinland keurmerk en de Britse standaard GS. 

Batterijen kunnen gevaarlijk zijn.

Je baby komt op een gegeven moment op een leeftijd dat hij alles in zijn mond gaat stoppen. Speelgoed op batterijen kan daarom gevaarlijk zijn. Zorg dat je bij je kindje blijft als het speelt met speelgoed waar batterijen inzitten of verzeker jezelf ervan dat de batterijen zeker niet uit het speelgoed kunnen.

Speelgoed van buitenlandse webwinkels

Speelgoed aangeboden door buitenlandse webwinkels voldoet niet aan de europese veiligheidseisen. Het kan dan wel laag geprijst zijn maar de kans dat het speelgoed veilig is is niet hele groot.  Beter is dan te overwegen iets meer te betalen voor het speelgoed, waardoor de kwaliteit ook tegelijk hoger is, maar ook omdat je dan verzekerd bent van iets veiliger speelgoed. Hoe leuk de aanbieding ook is op de buitenlandse webwinkel, hij is minder intressant als dat je denkt.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.