Welk keurmerk moet babyspeelgoed hebben?
/
/
Welk keurmerk moet babyspeelgoed hebben?

Welk keurmerk moet babyspeelgoed hebben?

Speelgoed moet je baby moet niet alleen leuk en gevarieerd zijn, maar ook bij de leeftijd passen, en vooral veilig zijn. Al met al kan dat best een zoektocht zijn, maar er zijn wel bepaalde richtlijnen waar je je aan kunt houden in je zoektocht. Een van de richtlijnen is het keurmerk wat een vereiste is voor babyspeelgoed. V-tech babyspeelgoed is een voorbeeld van speelgoed voorzien van een keurmerk, wat ook redelijk stevig en veilig is.

Waarom een keurmerk?

Je kunt je afvragen: waarom is dat eigenlijk nodig zo een keurmerk? Als je baby het naar de zin heeft dan is dat toch meer als genoeg? Natuurlijk is het ook belangrijk dat je kindje het babyspeelgoed wat je hem aanbiedt ook leuk vind, maar een keurmerk is zeker wel belangrijk. Je kindje is immers het kostbaarste wat je bezit en je wil niet dat je hem of haar in gevaar brengt door speelgoed aan te bieden. V-Tech babyspeelgoed is een speelgoed groep dat standaard voorzien is van een keurmerk.

Welk keurmerk en waarom?

Babyspeelgoed moet normaal gesproken voldoen aan het warenwetbesluit speelgoed. Het warenwetbesluit speelgoed heeft bepaald dat speelgoed een CE keurmerk moet hebben. Het CE keurmerk verteld dat het speelgoed zou voldoen aan de europese veiligheidseisen. Het is helaas wel zo dat er op toekenning van dit keurmerk weinig gecontroleerd wordt, waardoor speelgoed met een CE keurmerk niet per definitie veilig is. Er zijn overigens wel keurmerken die wel structureel gecontroleerd worden, dat zijn het duitse GS-keurmerk, TV-Rheinland of het Britse BS-keurmerk.

Hoe weet ik dan zeker dat speelgoed veilig is?

De enige graadmeter om te weten te komen dat speelgoed wel of niet veilig is ben je zelf. Bekijk het speelgoed wat je je baby wil aanbieden eerste zelf uitvoerig. Bekijk of er geen losse onderdelen aanzitten en probeer in te schatten hoe stevig het babyspeelgoed is, waardoor er niet alsnog losse onderdelen kunnen ontstaan tijdens het spel van je baby. Wat ook van belang is controleren of er scherpe randjes aan het speelgoed zitten of dat je baby ergens tussen kan komen te zitten met zijn vingertjes. Als laatste is de geur controleren ook belangrijk, als er een sterke geur aan het speelgoed zit, kun je beter kiezen om dat speelgoed niet aan te schaffen. Redelijk zeker van de juiste eisen en de hoogst mogelijke veiligheid is V-Tech baby speelgoed, wat door de jaren heen verbeterd is en veiliger gemaakt.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.