Welk speelgoed is leerzaam voor een baby van 12 maanden?
/
/
Welk speelgoed is leerzaam voor een baby van 12 maanden?

Welk speelgoed is leerzaam voor een baby van 12 maanden?

Wanneer een baby 12 maanden is kan hij al heel wat vaardigheden zelf en kan hij veel meer gaan leren. Door leerzaam baby speelgoed te kopen zal hij zowel plezier maken als spelenderwijs meer leren. Wat voor soort speelgoed is leuk en leerzaam voor een baby van 12 maanden? 

Wat kan een baby van 12 maanden al?

Een baby van 12 maanden heeft zich in het afgelopen jaar al flink ontwikkeld. Inmiddels kruipt of loopt het zelfs al rond, oefent met zijn stem en alles wat hij onderweg tegenkomt zal hij uitgebreid gaan onderzoeken. Ook kan het al communiceren door te wijzen, zwaaien of klappen en heeft het al kleine stapjes gemaakt met zijn fijne motoriek. 

Vanaf 1 jaar gaat de dreumes echt niet stilzitten. Er gaan nog meer dingen geleerd en ontwikkeld worden! Zo zullen er meer woordjes geleerd worden, kan er met een bal gespeeld gaan worden en gaat hij los kunnen lopen! Met leerzaam baby speelgoed kun je deze ontwikkeling stimuleren

Speelgoed voor een baby van 1

Door leerzaam baby speelgoed aan je kind te geven zal hij geprikkeld en uitgedaagd worden. Zo kun je hem nieuwe vaardigheden leren. Iets waar kinderen altijd gek op zijn, is het lezen van boekjes. Waar het voorheen vooral knisperboekjes waren, kun je nu overgaan op boekjes waar ze woordjes mee kunnen leren. Een boek dat bijvoorbeeld dieren geluiden maakt zullen ze geweldig vinden. Zo leren ze hoe de koe eruit ziet, waar hij woont en wat voor geluid hij maakt en zullen dit proberen na te doen. 

Ook makkelijke puzzels is een leuke uitdaging voor de kleine ontdekker. Een puzzel met houten vormpjes die in het juiste vakje gedaan moeten worden, zullen ze sowieso leuk vinden. Wanneer ze wat ouder worden en meer uitdaging nodig hebben kun je overstappen naar een houten puzzel met 4 stukjes. Hier zal de fijne motoriek ook goed mee geoefend worden. 

Muziek speelgoed

Een van de leukste prikkels voor een baby van 1 is geluid. Kinder instrumenten zoals een tamboerijn, sambaballen of een xylofoon is zeer leerzaam baby speelgoed. Ze kunnen op deze manier zelf ontdekken en uitvinden hoe het instrument geluid maakt. Ze leren op deze manier fijne motoriek, want ze moeten het bewegen om er geluid uit te krijgen, maar ook zelfvertrouwen. Moedig het kind dus ook zeker aan door mee te klappen en liedjes mee te zingen wanneer hij geluidjes uit z’n instrument laat komen. Je zult hem erdoor zien stralen!

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.