Sprookjes, wie is er niet groot mee geworden?
/
/
Sprookjes, wie is er niet groot mee geworden?
Sprookjes, wie is er niet groot mee geworden?

Sprookjes, wie is er niet groot mee geworden?

Een sprookje is een fantasieverhaal waarin wezens in voorkomen die in het dagelijks leven niet bestaan. Sprookjes bestaan al jaren en iedereen is er groot mee geworden. Sprookjesboeken zijn er in allerlei soorten en maten. Er is wat dat betreft veel keuze. Je kunt kiezen voor een eenvoudig sprookjesboek met daarin enkele sprookjes of je kunt kiezen voor een wat uitgebreider sprookjesboek. Het uiteindelijke doel is het lezen of voorlezen van de diverse voor iedereen bekende sprookjes. Dat kan in en met ieder sprookjesboek.

De Efteling sprookjes omnibus

De Efteling sprookjes omnibus is een dik verzamelboek met daarin de mooiste sprookjes uit het leukste attractiepark van Nederland, namelijk de Efteling. De sprookjes die te vinden zijn in dit verzamelboek zijn onder andere Vrouw Holle en De Tuinman en de Fakir. Verder vind je het sprookje De gelaarsde kat terug in dit boek, maar ook Klein Duimpje. De Efteling Sprookjes omnibus telt dertig sprookjes en die sprookjes zijn aangevuld met leuke illustraties. De Efteling Sprookjes Omnibus is een boek om steeds opnieuw te lezen of voor te lezen, het blijft leuk.

De voordelen van de Efteling sprookjes omnibus

De voordelen van de Efteling sprookjes omnibus is dat het een leuk, gevarieerd boek is met diverse sprookjes. De Efteling sprookjes omnibus is een stevig boek, met 30 sprookjes. De leuke plaatjes maken het boek helemaal af. Er zijn ook enkele sprookjes toegevoegd die te herleiden zijn aan de Efteling. De Efteling sprookjes omnibus is in principe voor alle leeftijden of in ieder geval tot op zekere hoogte. Wie wil er nu geen stap zetten in de mooie sprookjeswereld van de Efteling? 

De nadelen van de Efteling sprookjes omnibus

De nadelen van de Efteling sprookjes omnibus zijn dat het een best prijzig boek is. Verder is het zo dat het niet echt een zoet sprookjesboek is. De beschreven sprookjes kunnen af en toe best als heftig worden ervaren. Om die reden is het misschien verstandig de sprookjes niet voor te lezen aan jonge kinderen. Wanneer je daar rekening mee houdt is het een prima sprookjesboek. De nadelen wegen in geen geval op tegen de voordelen.

De diverse sprookjesboeken

Natuurlijk kun je nog altijd kiezen voor een ander sprookjesboek. Het nadeel van een ander sprookjesboek ten opzichte van dit sprookjesboek is dat er geen sprookjes vanuit de Efteling worden omschreven. De sprookjes vanuit de Efteling kunnen juist als extra leuk worden ervaren omdat je de verschillende details uit de sprookjes terugvindt in het park. Wanneer dat niet per se noodzakelijk is, kun je natuurlijk prima voor een ander sprookjesboek kiezen. Wat betreft keuze is er voldoende beschikbaar. Welke keuze het beste is, dat is voor iedereen persoonlijk. Een sprookjesboek moet goed aanvoelen, goed leesbaar zijn en bij de leeftijd van de lezers of degene die je voorleest passen. Het is dus prima mogelijk dat wanneer de lezers of diegene die je voorleest ouder worden er een nieuw sprookjesboek moet komen dat beter past bij de leeftijd van dat moment.

Share this post

There are no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.